نشان ندادن هارد در کامپیوتر و دلایل آن
تا حالا برای شما اتفاق افتاده که هارد اکسترنال رو به کامپیوتر وصل کنید و ویندوز نتونه اون رو شناسایی کنه؟ دلیل این موضوع گاهی ساده و گاهی پیچیده و خطرناک میشه، مثلا ممکنه هارد سوخته باشه. اما قبل از رسیدن به این اتفاق ناامید کننده، ما میخوایم دلایل مختلف نشناختن هارد و راههای درمانش رو بررسی کنیم. گاهی اوقات دلایل و راهحلها سادهتر از اون چیزی هست که ما فکر میکنیم.
بررسی دلایل نشناختن هارد در ویندوز
وجود مشکلاتی مثل پارتیشنبندی درایو خارجی، استفاده از سیستم فایل (نوع فرمت) اشتباهی، عیب و ایراد در پورتهای USB و وجود ایراد در درایوهای خود سیستم، از رایجترین دلایل نشناختن هارد اکسترنال در ویندوز 7 و ویندوز 10 هست و باید اول از همه به ریشه مشکل پی ببرید تا بتونید راهحل مناسب رو انتخاب کنید.
1. مطمئن شدن از اینکه درایور خارجی روشن هست یا نه!
یک علت بالا نیامدن هارد اکسترنال که کاش همیشه فقط همین باشه، بررسی این موضوع هست که آیا اصلا چراغ دستگاه رو روشن کردید یا نه؟ با اینکه تقریبا خیلی از درایور فلشمموری ها و هاردهای اکسترنال، به یه منبع تغذیه جداگونه نیاز ندارن و برقشون رو از طریق همون پورت USB میگیرن، اما یه سری درایو اکسترنال دسکتاپ هم کابلهای برق اختصاصی یا حداقل یک کلید برق به صورت فیزیکی دارن که باید چک کنید تا ببینید روشنه یا نه.
2. رفع مشکل نشان ندادن هارد با ابزار حرفهای Disk Management
با این ابزار، میتونی علت بالا نیامدن هارد اکسترنال رو به خوبی و از زوایای مختلف بررسی کنی. اما چطور فراخوانی انجام بدی؟
- استفاده از کلیدهای میانبر WIN+X و انتخاب دیسک منیجمنت
- استفاده از start، منو Power User و انتخاب Disk Management
- ورود به پنجره run از طریق پنجره ویندوز، تایپ msc و رسیدن به هدف مورد نظر.
حالا میتونی همه هارد دیسکهای اتصالی به کامپیوتر رو میتونی ببینی و اطلاعاتی مثل سایز، پارتیشنها و خیلی موردهای دیگه رو بررسی کنی.
اگه تو این پنجره مشخصات هارد اکسترنال اومده بود، میتونی اونجا درایور رو پارتیشنبندی یا فرمت کنی تا ویندوز بتونه اون رو بشناسه و امکان دسترسی رو بهت بده. اما اگه توی این پنجره هارد اکسترنال رو پیدا نکردی، باید دنبال جواب این سوال باشی که چرا نشان ندادن هارد برای کامپیوتر اتفاق میافته و ویندوز هم علاقهای به کشف نداره.
گزینههایی که همون اول در مورد این مشکل به ذهن میرسن، وجود ایراد و خطای سختافزاری و مشکلات در خود درایو هست.
3. بررسی سایر پورتهای USB برای نشان ندادن هارد
برای حل مشکل بالا نیامدن هارد اکسترنال باید از پورت usb هم مطمئن بشین. اگه ویندوز درایور خارجی رو نشناسه، شاید اصلا مشکل از سیستم نباشه و مشکل از پورت USB باشه که دارید ازش استفاده میکنی!
برای اینکه مطمئن بشی که مشکل از پورت USB هست، باید کابل هارد اکسترنال رو از اون پورتی که بهش وصل کردی جدا کنی و یه یه پورت دیگه، ترجیحا تو یه لپتاپ یا سیستم دیگه وصل کنی. اگه توی این پورت جدید، هارد اکسترنال کار کرد که نشون میده مشکل از پورت شماست، در غیر اینصورت هنوز باید به راهحل بیشتری پیدا کنیم. ولی اگه تو اون سیستم هم هارد بالا نیومد، ممکنه که مشکل از جای دیگه باشه.
4. عیبیابی مشکلات درایور یا استفاده از Troubleshoot Device Driver
اگه هارد اکسترنال شما روی یه سیستم دیگه باز شد، اما سیستم خودتون علاقهای به نشان دادن هارد نداره، احتمالا باید به ویندوز شک کنید. پس از Device Manager کمک بگیرید و این موضوع رو بررسی کنید. پس این موارد رو اجرا کنید:
- دکمه win و X رو همزمان فشار بدید تا پنجرهی Device Manager باز شه.
- از این قسمت باید دستهای که مربوط به درایورها هست رو باز کنید و ببینی کنار درایورها، یه علامت تعجب زرد رنگ نشون داده میشه یا نه. اگه این علامت تعجب زرد رنگ کنار هر کدوم از اون درایورها باشه، نشوندهندهی اینه که اون درایور یه مشکل سخت افزاری داره و باید بر طرف بشه.
برای این کار باید روی هر کدوم از درایورها که اون علامت زرد رنگ کنارشه، کلیک راست کنی و بعد Properties رو انتخاب کنی و به پیام خطایی که زیر Device status هست نگاه کنی، اطلاعاتی که اونجا برات به نمایش میآید، میتونه به طرف کردن مشکلت خیلی کمک کنه.
5. آپدیت کردن درایورها برای رفع مشکل نشناختن هارد لپ تاپ
آپدیت نبودن درایورها، یکی از دلایل نشان ندادن هارد در کامپیوتر هست و راهحل ساده اون، به روزرسانی کردن هاردهاست. پس باید این توضیحات رو بخونی:
روی اون داریوری که قصد دارید آپدیت انجام بدید، کلیک راست کنید و Properties رو بزنید (تو بخش Device Manager). تو این پنجرهای که باز میشه چندتا گزینه میبینید:
- Driver Details: همهی اطلاعات مربوط به اون درایوری که انتخاب کردید رو نشون میده.
- Update Driver: همونطور که از اسمش مشخصه، اون درایوری که انتخاب کردی رو براتون آپدیت میکنه.
- Roll Back Driver: اگه یه درایور رو آپدیت کردی و احساس کردی که این ورژن جدید آپدیت شده مناسب نیست و ورژن قبلی برای سیستمت بهتر بود، میتونه بازیابی انجام بده و به همون ورژن قبلی برگردونه.
- Disable Device: اون درایوری که انتخاب کردی رو برات غیر فعال میکنه.
- Uninstall Device: اون درایوی که انتخاب کردی رو برات پاک میکنه.
با زدن هر کدوم از این گزینهها ممکنه به نتیجه دلخواه، یعنی برطرف شدن نشان ندادن هارد در کامپیوتر برسی.
6. درست کردن یه Drive Volume جدید
اگه نشان دادن هارد اکسترنال با روشی که در مورد Disk Management گفتیم، نشون داده نشد، باید با یکی از روشهای عیبیابی که خود ویندوز داره، مشکل باز نشدن هارد رو پیدا و امتحان کنی و برای اینکار میتونی از ابزار Disk Management برای دیدن اطلاعات اولیه، مشکلات پارتیشن و فایل سیستم درایو استفاده کنی و مشکل نشناختن این حافظه جانبی رو برطرف کنی.
حالا اگه تو این قسمت، درایور هارد اکسترنال فضای Unallocated نشون داد، باید یه پارتیشن جدید روی همون پارتیشن درست کنی. با این کار تو به ویندوزت میگی که این هارد اکسترنال رو شناسایی کنه و اجازه بده که سیستم ازش استفاده کنه.
حالا برای درست کردن یه پارتیشن جدید باید روی Unallocated کلیک راست کنی و New Simple Volume رو انتخاب کنی و از طریق پنجره wizard که باز میشه، یه پارتیشن جدید درست کنی و براش یه اسمی رو انتخاب کنی. ولی موقع انتخاب اسم برای پارتیشن جدید مواظب باشید که از حروفی مثل A و B و C استفاده نکنید و به جای اون حروف دیگه مثل G و J و… رو بنویسید.
7. فرمت کردن درایو خارجی، حلال مشکل نشان ندادن هارد
حالا اگه درایور رو پارتیشن بندی کردی، ولی همچنان ویندوز نمیتونست بهش دسترسی داشته باشه، شاید نشوندهندهی اینه که احتمالا اون درایور با یه سیستم فایل دیگه فرمت و پارتیشنبندی شده که مناسب نیست و برای رفع مشکل نشناختن هارد لپ تاپ باید به یه فکر دیگه باشی.
مثلا ممکنه که درایو رو با سیستم فایل ext4 که مخصوص لینوکس هست یا APFS که مخصوص مک هست فرمت کرده باشی و قابل اجرا شدن تو ویندوز نباشه. پس اگه سیستم عاملی که استفاده میکنی ویندوز هست، باید از فرمتهایی مثل NTFS، exFAT یا FAT32 استفاده کنی تا ویندوز بتونه اون رو شناسایی کنه و برات به نمایش بذاره تا بتونی مشکل نشناختن هارد لپ تاپ رو حل کنی.
برای اینکار باید روی اون درایوری که قصد فرمت کردنش رو داری، کلیک راست کنی و گزینهی Format رو انتخاب کنی. ولی یادت باشه همون طور که از اسمش مشخصه با فرمت هارد دیسک و هارد اکسترنال، همهی اطلاعات مهمت پاک میشه و اگه یه سری فایلهای مهم روی هارد داری با یه سیستم دیگه باید اونا رو بکاپ بگیری و یه جای دیگه داشته باشی. اینم یه روش دیگه برای حل مشکل نشان ندادن هارد اکسترنال.
نشناختن هارد اکسترنال در مک
تا حالا با روشهای رفع مشکل نشناختن هارد لپ تاپ آشنا شدیم و اینجا میخوام مک رو براتون بررسی کنیم. برای رفع این مشکل موارد زیر رو چک کنین:
- اطمینان از سالم بودن کابل
- اتصال درست درایو اکسترنال
- سالم بودن پورت usb
- ریاستارت کردن مک
- بررسی فرمتها و اطمینان از مناسب بودن فرمت هارد اکسترنال
- بررسی تنظیمات مک
- ریست کردن nvram
- بررسی disk utility
- حذف کردن برخی اپلیکیشنها که ممکنه مشکلساز باشن
با استفاده از این روشها می تونید مشکل نشناختن هارد لپ تاپ و مک رو رفع کنین. پس در اول باید مطمئن بشین که فرمت برای مک نوشته شده باشه.
جمعبندی و حرف آخر
تو این مقاله 7 روش ساده رو بدون اینکه نیازی به دانلود و نصب نرم افزار نشناختن هارد اکسترنال باشه، بررسی کردیم. و بدون هیچ ابزار و نرمافزار رو برای حل مشکل نشناختن هارد لپ تاپ بهت گفتم که امیدوارم با همین روشهای ساده مشکلت حل بشه و بتونی بدون هیچ دردسری این کار رو انجام بدی.
ولی اگه هارد اکسترنالت با این روشهایی که گفتم مشکلش حل نشد و احساس کردی اوضاع از اونی که فکرشم میکردی بدتره، خوبه که از یه متخصص کمک بگیری و از اون بخوای که این مشکل رو برات برطرف کنه. امیدوارم مطالبی که تو این مقاله گفتم حسابی به کارت اومده باشه.
پیشنهاد می کنیم مقاله ۶ روش برای برطرف کردن فریز شدن لپ تاپ با اتصال هارد را مطالعه بفرمایید.