جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال با 3 روش اصلی

جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال با 3 روش
جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال با 3 روش اصلی

در دنیای دیجیتال و اینترنت، جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال، هم کار سختیه و هم نیست. سخت از اون جهت که مدام در معرض هجوم این موجودات بیگانه هستیم و آسون از اون جهت که کلی روش و راه وجود داره تا باهاشون مقابله کنیم. اما اگه می‌پرسین کدوم راه و روش، ما اینجاییم تا در مورد همه موارد حرف بزنیم.

علائم ویروسی شدن هارد اکسترنال

 

برای اینکه متوجه بشید ویروسی شدن هارد اکسترنال اتفاق افتاده، باید به علائم و نشانه‌ها آگاه باشید؛ حالا این موارد چی هستن؟

  1. سرعت پایین خوندن و نوشتن داده‌ها و بیشتر شدن زمان پاسخگویی در مقابل دستورهایی که شما در هارد ایجاد می‌کنید.
  2. خراب شدن ناگهانی یا تصادفی هارد دیسک.
  3. باز شدن تعداد زیادی پاپ آپ.
  4. مشاهده ویروس‌ها با اسکن کردن درایو
  5. فضای هارد شما به صورت غیر واقعی کاهش پیدا کرده.
  6. وجود فایل‌های اضافی و یا حذف شده
  7. هنگ کردن و یا لگ داشتن در حین استفاده از هارد.
  8. بیشتر شدن عجیب صدا هارد.

 

1. استفاده از آنتی ویروس برای جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال

الان سعی می‌کنیم روش‌های ساده‌ای رو بهتون معرفی کنیم که برای رفع و از بین بردن مشکلاتی استفاده می‌شه که خیلی آروم و بی‌صدا کارشون رو انجام میدن و خیلی اهل توجه ایجاد کردن نیستن:

  1. برای اینکار پیشنهاد می‌کنیم هارد دیسک رو اسکن کنید (شامل هارد دیسک اینترنال هم میشه).
  2. همه برنامه‌های باز رو ببندید و درایو رو دوباره راه اندازی کنید. با این کار، هر فایل میزبانی که ویروس بهش متصل هست، بسته می‌شه.
  3. پس از راه اندازی مجدد، autorun رو غیرفعال کنید (Autorun یک ویژگی ویندوز است که به طور خودکار نرم افزار راه‌اندازی شده از یک درایو خارجی را اجرا می‌کنه). برای جلوگیری از راه‌اندازی خودکار فایل میزبان ویروس، این رو غیرفعال کنید.
  4. کلید ویندوز را بزنید، تنظیمات رو تایپ کنید و اینتر رو فشار بدید. روی دستگاه‌ها کلیک کنید و سپس به پخش خودکار بروید، از اینجا می‌تونید اون رو غیرفعال کنید.
  5.  درایو را متصل کنید: پس از غیرفعال شدن پخش خودکار، می‌تونید با خیال راحت درایو رو وصل کنید. فقط مطمئن بشید که هیچ فایلی رو از درایو باز نکنید.
  6. اسکن ویروس را اجرا کنید: از نرم افزار آنتی ویروس برای بررسی فایل‌های مخرب هارد دیسک استفاده کنید. برای انجام این کار، بسته به نسخه ویندوزی که دارید، از بخش «رایانه من»، راست کلیک و روی “scan with (anti-virus software)” کلیک کنید.
  7. اجازه بدید نرم افزار آنتی ویروس باقی کار رو انجام بده. اگر از نرم افزار آنتی ویروس خوب استفاده می کنید، باید به راحتی مشکل برطرف بشه. بعد از اتمام کار اجازه بدید اسکن دوباره انجام بده تا مطمئن بشید هیچ بدافزاری (malware) باقی نمونده.

پس با این روش‌، در جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال موفق بودید.

جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال
جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال

نکات پیشگیری برای جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال

بیایید برخی از نکات پیشگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال رو دریابیم:

برای جلوگیری از ویروسی شدن اطلاعات هارد اکسترنال و حمله ویروس‌ها، همیشه ویروس‌ها رو به طور منظم بررسی کنید. برای اینکار، یه نرم افزار محافظت از هارد اکسترنال (آنتی ویروس) دانلود کنید تهیه کنید و قبل استفاده از هارد، حتما اسکن انجام بدید. اینکار از دست دادن اطلاعات توسط نفوذ احتمالی ویروس میشه.

مواظب نقص فیزیکی هم باشید که ممکنه موقع سقوط یا تصادف و آسیب ایجاد بسه. اگه با چنین شرایطی مواجه شدید، خودتون سعی نکنید که قاب هارد رو باز کنید، اینکار به راحتی می‌تونه آسیب بیشتری ایجاد کنه و بازیابی اطلاعات رو دشوارتر کنه. در چنین مواقعی می‌توانید از خدمات آنلاین ریکاوری هارد کمک بگیرید.

2. جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال با روش Write Protection

 

اما یکی از روش‌های مهم و بدون استفاده از آنتی‌ویروس‌ها، فعال کردن حالت write protected هست. با این کار، هارد یا فلش درایو شما در حین اتصال به سیستم، به شکل «فقط خواندنی» قرار می‌گیره و در نتیجه امکان انتقال ویروس‌ها به اون وجود نخواهد داشت.

اما چطوری اینکار رو انجام بدید؟

 

یادتون باشه این روش رو برای درایو c انجام ندید، چون باعث قفل شدن درایو شما می‌شه. این روش فقط برای درایوهای خارجی یا ثانویه توصیه میشه (یادتون باشه ما داریم از روش‌های جلوگیری از ویروسی شدن):

  • روی دکمه Start Menu راست کلیک کنید تا منوی WinX باز بشه.
  • روی Command Prompt (Admin) در منوی WinX کلیک کنید. یا روی Start کلیک کنید و cmd را تایپ کنید و cmd را راست کلیک کرده و Run As Administrator رو انتخاب کنید.
  • diskpart رو در Command Prompt تایپ کنید و Enter را فشار دهید.
  • لیست دیسک (list disk) رو در خط فرمان بالا تایپ کنید و Enter را فشار دهید.
  • حالا Command Prompt، لیستی از تمام دیسک‌های متصل به رایانه شما رو نمایش میده. توجه داشته باشید که دیسک ### همون دیسکی هست که می‌خواین محافظت از نوشتن را براش فعال یا غیرفعال کنید. اما یادتون باشه می‌تونید از اندازه دیسک‌ها برای تعیین اینکه می‌خواید محافظت از نوشتن را برای کدام مورد فعال/غیرفعال کنید هم، استفاده کنید.
  • کلمات SELECT DISK # رو در Command Prompt تایپ کنید و # رو در disk ### (یعنی دیسکی که می خواین اون رو فعال یا غیرفعال کنید) جایگزین کنید و Enter را فشار بدید.
  • برای فعال کردن «محافظت از نوشتن» برای دیسک انتخاب شده، ویژگی‌های disk set only readon رو تایپ کنید و Enter را فشار بدید. برای غیرفعال کردن «محافظت از نوشتن» برای دیسک انتخاب شده، ویژگی‌های disk clear only readon رو تایپ کنید و Enter رو فشار دهید.
  • پس از اجرای دستور، حفاظت از نوشتن در دیسک انتخاب شده فعال یا غیرفعال میشه. حالا می‌تونید Command Prompt رو ببندید.

پس با این روش محافظت از نوشتن، جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال امکان‌پذیر میشه.

نکاتی برای جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال

3. تغییر فرمت درایوها، راه متفاوت برای مبارزه با ویروس‌ها

 

تا اینجای کار از ترفندهای نرم‌افزاری با شما حرف زدیم، اما اینبار می‌خوایم از یه روش متفاوت و اون هم تغییر فرمت درایو به NTFS صحبت کنیم تا در جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال موفق عمل کنید. البته اگه ظرفیت هارد یا فلش‌تون کمه، بهتره برای اجرای بهتر فایل‌های داخل اون، این کارو انجام ندین. همچنین جالبه بدونین که این روش برای کاربران مک، لینوکس و ویندوز خیلی کاربردی و مناسبه. حالا باید چندتا مرحله رو پیش ببرید:

  1. هارد دیسک یا فلش مموری رو به سیستم وصل کنید.
  2. هارد دیسک رو از طریق مدیریت دستگاه و زیر درایوها پیدا کنید و کلیک راست انجام بدید.
  3. گزینه Properties رو انتخاب کنید تا پنجره جدیدی باز بشه.
  4. حالا در تب Policies، گزینه Best performance رو انتخاب و ذخیره کنید.
  5. در این مرحله از طریق This PC درایو USB مورد نظر تون رو انتخاب کنین.
  6. روی درایو انتخاب شده کلیک راست کرده و Format رو انتخاب کنین.
  7. از لیست کشویی File system type، روی NTFS کلیک کنین.
  8. برای ادامه مراحل جلوگیری از ویروسی شدن هارد، Start رو انتخاب کنین تا فرمت فایل رو به NTFS تغییر بدین.
  9. حالا دوباره This PC رو باز کنید و روی درایو USB کلیک راست کنید.
  10. گزینه Properties و در تب Security گزینه Everyone رو انتخاب کنید.
  11. برای دسترسی و ویرایش درایو USB روی Edit کلیک کنین.
  12. در نهایت با انتخاب Read Only تغییرات رو ذخیره کنین.

سخن آخر

ما بوبوکویی‌ها تلاش کردیم راه‌های مختلف جلوگیری از ویروسی شدن هارد اکسترنال رو بررسی کنیم. امیدواریم این راه‌ها کمک کننده باشه. اما دنیای تکنولوژی انقدر وسیعه که می‌تونید راه‌های مختلف دیگه‌ای رو هم امتحان کنید. مثلا یک راه جدید ویروس کشی آنلاین هست که نمونه‌های رایگانش رو شما هم می‌تونید پیدا کنید یا مثلا آنتی ویروس پرتابل برای هارد اکسترنال وجود داره تا نیازی نباشه فضای زیادی از سیستم رو به خودشون اختصاص بدن.

اما با همه این تفاسیر ازتون می‌خوایم تجربه‌هاتون رو با ما به اشتراک بذارید تا بتونیم این صفحه رو کاملتر کنیم و کاربرها بتونن راه‌های بهتری رو یاد بگیرن.


پیشنهاد می کنیم مقاله معرفی ۴ تا از بهترین‌های هارد اکسترنال ضد ضربه را مطالعه بفرمایید.


دیدگاهتان را بنویسید

0

شما این محصولات را انتخاب کرده اید  0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست