لپتاپهای ویژه دانشجویان و دانشآموزان، اقتصادی و به صرفه
امروزه دانشجویان و دانشآموزان بدون داشتن یک لپ تاپ مناسب نمیتوانند کارهای روزانه خود، از تکمیل پروژههای دانشگاهی گرفته تا شرکت در کلاسهای آنلاین را انجام دهند. این دسته از افراد برای شرکت در انواع سمینارها یا کنفرانسهای آنلاین نیازی به دستگاههای تخصصی ندارند. اما برخی از دانشجویان رشته مهندسی برای کارهایی مانند ویرایش ویدئو یا برنامه برنامهنویسی بهتر است به دنبال لپ تاپی با پردازنده قوی و فضای ذخیرهسازی مناسب باشند. خوشبختانه این روزها شما با هر مقدار بودجهای که دارید به راحتی میتوانید یک لپ تاپ بخرید. در ادامه این مقاله، بوبوکو به معرفی بهترین لپ تاپ دانشجویی و دانشآموزی میپردازد که هم از نظر اقتصادی کاملا به صرفه هستند و هم با ویژگیهای مناسبی که دارند در انجام کارهای به روزمره شما کمک میکنند.
لپتاپهای دانشجویی با پردازندههای قوی
اگه دنبال بهترین لپ تاپ دانشجویی یا دانشآموزی هستید که علاوه بر کیفیت بالا، قیمت مناسبی هم داشته باشه، باید به دنبال لپتاپهایی باشید که پردازندههای Celeron و Pentium و اینتل دارن. این مدلها، خیلی قیمت بالایی ندارن و یه جورایی بهترین لپ تاپ دانشجویی رو میتونید از بین مدلهایی که موجود هستند، پیدا کنید.
حالا اگه یه کم دستتون بیشتر باز باشه، میتونید دنبال لپتاپهایی باشید که پردازندههاشون قویتر و جدیدتر هستن، مثل سیستمهایی که پردازندههای Core i3، Core i5، Ryzen 3 و Ryzen 5 دارن.
یه سری لپتاپهای دانشجویی هستن که خیلی مدلهای جدیدی ندارن، ولی خوب به نسبت، کارایی خوبی دارن و حداقل تا چند سال کارتون رو راه میندازن. اینا اون سیستمهاییه که بهتون گفتم:
- Dell Inspiron 14
- HP 15 Intel i5
- Acer Swift 3
- Asus VivoBook Flip 14
- Lenovo Ideapad 3i Intel i3
- Gateway Ultra Slim Intel i3
- Dell Inspiron 15
همهی لپ تاپ هایی که برای دانشجویان در بالا معرفی کردم، به نسبت کارت گرافیک خوب و قوی دارن و حتی میتونید باهاشون برنامههای خیلی سنگین و یا یه سری بازیها رو انجام بدین. البته تو انتخاب بهترین لپ تاپ برای درس خوندن هم باید نهایت دقت رو داشته باشین.
1. مشخصات کلی لپ تاپ دانشجویی Dell Insprion 14
- پردازنده: Core i3
- هارد درایو: 265GB
- باتری: 4 سلولی
- سیستم عامل: ویندوز 11
- اندازه صفحه نمایش: 14 اینچی
- حافظه داخلی: 8GB
2. مشخصات کلی لپ تاپ دانشجویی HP 15 Intel i5
- پردازنده: Core i5
- هارد درایو: 265 SSD
- باتری: 3 سلولی
- سیستم عامل: ویندوز 11
- اندازه صفحه نمایش: 15.6 اینچی
- حافظه داخلی: 8GB
3. مشخصات کلی لپتاپ بهترین لپ تاپ دانشجویی Acer Swift 3
- پردازنده: Core i5
- هارد درایو: 512 GB
- باتری: 3 سلولی
- سیستم عامل: ویندوز 11
- اندازه صفحه نمایش: 14 اینچی
- حافظه داخلی: 8GB
4. مشخصات کلی بهترین لپ تاپ دانشجویی Asus VivoBook Flip 14
- پردازنده: Core i3
- هارد درایو: 128 SSD
- باتری: 3 سلولی
- سیستم عامل: ویندوز 10
- اندازه صفحه نمایش: 14 اینچی
- حافظه داخلی: 4GB
5. مشخصات کلی بهترین لپ تاپ دانشجویی Lenovo Ideapad 3i Intel i3
- پردازنده: Core i3
- هارد درایو: 128 SSD
- باتری: 3 سلولی
- سیستم عامل: ویندوز 10
- اندازه صفحه نمایش: 1 اینچی
- حافظه داخلی: 4GB
6. مشخصات کلی بهترین لپ تاپ دانشجویی Gateway Ultra Slim Intel i3
- پردازنده: Core i3
- هارد درایو: 128 GB
- باتری: 3 سلولی
- سیستم عامل: ویندوز 10
- اندازه صفحه نمایش: 1 اینچی
- حافظه داخلی: 4GB
7. مشخصات کلی بهترین لپ تاپ دانشجویی Dell Inspiron 15
- پردازنده: Core i5
- هارد درایو: 256 GB
- باتری: 4 سلولی
- سیستم عامل: ویندوز 11
- اندازه صفحه نمایش: 6 اینچی
- حافظه داخلی: 8GB
معیارهای قابل توجه موقع خرید بهترین لپ تاپ دانشجویی
میزان حافظهی داخلی
تا همین چند سال پیش، تمام لپتاپهایی که تولید میشد، فقط 2 یا 4 گیگابایت حافظهی داخلی داشتن که یه جورایی فاجعه بود و شاید الان اصلا حتی نشه بهش فکر کرد! ولی خوب الان بهترین لپ تاپ دانشجویی ویژگی های منحصر به فردی داره و معمولا از حافظهی داخلی 8 گیگابایتی برخورداره.
طول عمر باتری
لپتاپهای اقتصادی یا همون لپتاپهای دانشجویی که معمولا از نظر پردازنده و حافظهی داخلی و… به نسبت سایر سیستمها یه کوچولو پائینتر هستن، باتریهای شش سلولی یا بیشتر دارن. طول عمر باتری یک لپتاپ ارزون قیمت هم باید حداقل هفت یا هشت ساعت باشه و چه بسا هستن سیستمهایی که خیلی بیشتر هم عمر میکنن!
فضای ذخیرهسازی یا هارد
وقتی صحبت از هارد بهترین لپ تاپ دانشجویی یا فضای ذخیرهسازی اطلاعات میشه، باید خیلی موارد رو در نظر داشته باشید. اون لپتاپهای دانشجویی که بالا معرفی کردم، بعضیهاشون هنوز از همون هارد دیسکهای چرخان قدیمی استفاده میکنن که معمولا ظرفیت 500 گیگابایتی دارن. یه سری دیگه لپتاپ هستن حافظه SSD دارند و ظرفیتشون فقط حافظه ssd 128 گیگابایت یا حافظه ssd 256 گیگابایت است.
حالا اگه خیلی اطلاعات زیادی رو قرار نیست تو لپتاپت داشته باشی و صرفا برای انجام کارهای روزمره قراره ازش استفاده کنی، پیشنهاد میکنیم که به دنبال لپتاپهایی باشی که حافظهی داخلیشون SSD هست. یه سری لپتاپهای دانشجویی هستن که فقط 32 یا 64 گیگ حافظهی داخلی دارن. ولی خوب اصلا جای نگرانی نیست! این سیستمها که فضای ذخیرهسازی کمتری دارن، یه فضای ذخیرهسازی اطلاعات به صورت آنلاین دارن که میتونید ازشون استفاده کنید و این جوری حتی اطلاعاتتون محال ممکنه که از بین بره یا آسیب ببینه!
بعضی از همین بهترین لپ تاپ دانشجویی ارزان و اقتصادی مخصوصا کرومبوکها، از یه حافظهی مخصوص که بهش حافظهی eMMC میگن استفاده کرده که تا حد زیادی مشکل کمبود حافظهی ذخیرهسازی دادهها رو برای ما کم کرده.
پورتهای ورودی لپتاپهای دانشجویی
یه لپتاپ هرچقدر هم که خوب باشه و قیمتش به نسبت بقیه لپتاپها پائینتر باشه، باید کمِ کم یه پورت USB 3.0 و یا حداقل دوتا پورت USB 2.0 رو داشته باشه. ولی خوب یه سری سیستمهای دیگه هم هستن که یه اسلات برای کارت SD هم دارن که دیگه همه چیز رو کامل کردن و زندگی رو یه جورایی شیرینتر کردن برامون!
از تمام این پورتها که بگذریم، داشتن یه خروجی HDMI و یه پورت USB-C هم یکی دیگه از مزیتهای بهترین لپ تاپ دانشجویی مقرون به صرفه هست که اگه سیستممون داشته باشه، خیلی کارا رو میشه باهاشون انجام داد.
حرف آخر
حالا که این همه از بهترین لپ تاپ های دانشجویی و دانشآموزی که هم اقتصادی هستن و هم به صرفه براتون گفتیم، به نظرتون کدوموشون برای شما بهتر و مناسبتر هستن؟
در مقالههای قبلی بوبوکو براتون گفته بودیم که وقتی که به دنبال یه لپتاپ خوب و با کیفیت و قیمت مناسب هستید، باید سیستمی رو انتخاب کنید که علاوه بر اقتصادی بودنش، تمامی امکاناتی که باید یه لپتاپ باکیفیت داشته باشه رو در خودش داشته باشه و حداقل بتونید یه چند سالی رو باهاش سر کنید و اینم یادتون باشه که هیچ وقت کیفیت رو فدای کمیت نکنید و همه چی رو در نظر داشته باشید تا بهترین لپ تاپ دانشجویی رو انتخاب کنین.
پیشنهاد می کنیم مقاله معرفی ۹ لپ تاپ مهندسی با دامنه قیمتی متفاوت را مطالعه بفرمایید.